Idealna propozycja na lunch do pracy albo posiłek po treningu. Ta potrawa z łatwością zaspokoi głód i doda Ci energii na resztę dnia, a jest bardzo szybka i prosta w przygotowaniu
KURCZAK W MIODZIE Z WARZYWAMI
Składniki:
pierś z kurczaka
porcja ulubionej mieszanki warzyw mrożonych
3 łyżki miodu
1/4 szklani wody
przyprawy: cury, kurkuma, pieprz, sól
ew. mięta
łyżka oleju
Na patelni rozgrzewamy olej. Kurczaka kroimy w kawałki i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Obsypujemy przyprawami. Mieszamy co jakiś czas i czekamy aż mięso się zetnie.
TIP: Gdy miód na patelni zbyt szybko będzie się karmelizował można dolać trochę wody.
Kurczaka najlepiej podawać z ryżem. Polecam też np pokrojonego surowego pomidora lub kwaszone ogórki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz