Translate

piątek, 24 sierpnia 2012

Surówka pomarańczowo-fioletowa z czerwonej kapusty



SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY






































Składniki:
(na 6-8 porcji)
mała główka czerwonej kapusty
4 niewielkie marchewki
kilka suszonych morelek
pestki z dyni
szczypta soli
kilka łyżek oliwy z oliwek
kilka łyżek soku jabłkowego lub z cytryny

Kapustę poszatkować. Marchewki zetrzeć na tarce. Morelki pokroić na mniejsze kawałki. Wszystko wrzucić do miski i wymieszać ze szczyptą soli i pestkami dyni.

TIP: Niewielką ilość soli zawsze dodajemy do świeżej kapusty (dowolnego koloru), żeby nabrała miękkości.

Oliwę wymieszać z sokiem, powstałą miksturą polać surówkę. Schłodzić delikatnie wstawiając na parę minut do lodówki.

Na pewno zasmakuje Ci z udkiem pieczonym

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz