Translate
Kategorie:
- BLW
- Bomby Witaminowe
- Ciasta i naleśniki
- Ciekawostki
- Desery
- Dietetyczne
- DIY
- Dla kobiet w ciąży
- Domowy Kosmetyczny Lab
- Gdzie dobrze zjeść w Krakowie i nie tylko - Ola poleca
- Makarony
- Mięsne
- Napoje
- Obiadowe
- Podróże i smaki z podróży
- Przystawki
- Rybne
- Sałatki
- Śniadania
- Tani i szybki obiad
- Where to eat well in Cracow and more - Ola recomends
- Zupy
poniedziałek, 4 czerwca 2012
Taca Mistrzów
Nieco zdrowsza wersja przekąskowa, dla wszystkich chcących mimo mistrzostw utrzymać dietę ;) acz pracochłonna, więc na większe spendy kolegów proponuję oszczędzić sobie tak pieczołowitych dekoracji ;P
Primo, potrzebna nam duża tacka do porozkładania wszystkich spodów. Ilość zależy od ilości kibiców i ich spustu, a czas zależy od ilości...
>>Rozrabiamy pasty
PASTA JAJECZNA
Składniki
3 jajka gotowane na twardo
masło
łyżeczka majonezu
sól, pieprz, koperek - szczypty
Ugotowane jaja rozgnieć widelcem, dodaj masło, majonez i przypraw.
PASTA TWAROŻKOWA
Składniki
ser biały półtłusty kostka
trochę mleka/śmietany
8 rzodkiewek
szczypiorek/koperek natka
przyprawy (j.w) szczypty
Przemiel ser lub przeciśnij go przez sito, dodaj mleko/śmietanę dla wygładzenia konsystencji. Dorzuć pokrojone rzodkiewki, zieleninę i przyprawy. Wymieszaj
>>Smarujemy spody pastami.
>>Przygotowujemy dekoracje
Składniki:
pomidorki koktajlowe 1 lub 2 opakowanie
czarne oliwki (nie dużo)
majonez do dekoracji
NAJEŻONE BIEDRONY - przekroj pomidorka wzdłuż na pół, rozetnij połówkę do 2/3 długości, przekroj oliwkę w ten sam sposób i odkroj z niej część "z ząbkami" (górę), resztę potnij na drobniuteńkie kawałki, układaj na krakersach korpusik z pomidorka, czarną główkę i kropeczki.
MUCHOMORY (choć po zrobieniu bardziej mi to przypomina przycisk teleturniejowy) - przekroj pomidorek wzdłuż na pół lub odetnij mu dolną część, kapelsze układaj na sucharkach i dekoruj kropkami z majonezu
BOMBY POMIDOROWE - odetnij górę z pomidorka i nożykiem wydrąż z niego pestki i sok, do pustych nakładaj pastę jajeczną i dociskaj palcem, nałóż jej jeszcze ciut na wierzch.
Smacznego! :)
I Ty możesz zagłosować na ten przepis!
http://www.kulinarnyblogroku.pl/przepisy/pokaz/?id=763
;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz