Translate

wtorek, 3 marca 2015

Dziarska babeczka naturalnie slodka

 Miałam wrócić, nie wróciłam i tak to już ze mną jest... ale mam nadzieję, że jednak coś tu czasem skrobnę ;-)

Dziś na przebłaganie rarytas dla każdego. Od sportowca, amatora naturalnego odżywiania, słodyczocholika, alergika, po mamę karmiącą małego szkraba nie tolerujacego jaj i nabiału czy owego malca także.

Babeczki marchewkowe bez jaj mleka i cukru


Składniki:
6 daktyli
kilka rodzynek
banan
1/2 szkl oleju kokosowego
3 garscie startej marchewki
3 łyżki wiórków kokosowych
1,5 szkl mąki
1 łyżeczka sody
2 łyżeczki proszku do pieczenia
*opcjonalnie 1 łyżeczka odżywki białkowej

Piekarnik rozgrzać do 150°C.
Daktyle i rodzynki wymoczyć we wrzątku. Zmiksować z bananem. Olej rozpuścić. Wlewać małym strumieniem do masy ciągle miksując. Dodać pozostałe składniki i wymieszać delikatnie. Masa jest dość gęsta. Nałożyć do foremek. Piec ok. pół godziny.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz