Translate

niedziela, 20 października 2013

Aromatyczna karkówka z patelni

Dziś pomysł na aromatyczną karkówkę pachnącą miodem, czosnkiem i jabłkami ;) W pół godziny bez sztucznych mixów czy woreczków :) 

Składniki:
500g karkówki
łyżka oleju
½ szklanki soku jabłkowego
½ szklanki wody

Marynata
łyżka miodu
łyżka oliwy z oliwek
łyżeczka cury
łyżeczka czosnku
łyżeczka słodkiej papryki
łyżeczka ostrej papryki
łyżeczka soli
łyżeczka pieprzu

Składniki na marynatę dokładnie mieszamy. Karkówkę kroimy na cienkie plastry i lekko rozbijamy, a następnie dokładnie smarujemy marynatą i wkładamy na minimum 1h do lodówki.
Na patelni, najlepiej grillowej, rozgrzewamy olej. Układamy na niej plastry karkówki i obsmażamy z obu stron.
Następnie podlewamy całość połową soku z wodą i prużymy kilka minut. Czynność tę powtarzamy po odwróceniu mięsa.

I tak oto, małym kosztem zarówno czasu jak i pieniędzy mamy na prawdę pyszny obiad.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz